Aannemer-Landsmeer-logo-nieuw

Vloerverwarming Landsmeer

Een vloerverwarming Landsmeer kunnen wij voor je plaatsen. Dit behoort tot de specialistische diensten die we voor je kunnen uitvoeren. Wil je een vloerverwarming Landsmeer combineren met andere diensten? Dat is mogelijk. Naast onze werkzaamheden als aannemer, waarbij we een vloerverwarming kunnen plaatsen als onderdeel van een verbouwing of renovatie, kun je bij ons ook terecht voor diverse diensten zoals schilderen, het aanbrengen van stucwerk of het verwijderen van draagmuren. Net zoals bij deze diensten weet je zeker dat je een professioneel en fenomenaal eindresultaat krijgt als je ons jouw vloerverwarming Landsmeer laat plaatsen. Lees daarom hieronder snel verder over wat vloerverwarming Landsmeer voor jou kan betekenen.

Ga snel naar

Wat verstaan we onder vloerverwarming?

Wat een vloerverwarming is, spreekt eigenlijk voor zich: een vorm van verwarming onder de vloer. Dergelijke vloerverwarming kan onder verschillende soorten vloeren geplaatst worden. Voorbeelden hiervan zijn keramische tegels, PVC en ook specifieke soorten houten vloeren. Vooral tijdens de koudere maanden van het jaar merk je dat de vloer koud aanvoelt. Dit houdt in dat warmte via de vloer verloren gaat en de kou vanuit de grond kan optrekken. Een vloerverwarming Landsmeer gaat deze effecten tegen. Via de verwarming onder vloer laat de cv-ketel warm water vloeien. Dit zorgt voor de warmte. De temperatuur binnen je woning blijft hierdoor aangenamer en je hoeft hierdoor minder te stoken.

Waarom niet zelf een vloerverwarming in Landsmeer plaatsen?

Als (ervaren) doe het zelver kan het verleidelijk zijn om zelf een vloerverwarming te plaatsen. Natuurlijk is dit een optie om kosten te besparen, maar je bespaart alleen kosten als er niets mis gaat. Gaat er wel wat mis, dan zijn de rapen gaar. Vaak zul je dan alsnog een professioneel bedrijf in moeten schakelen en ben je dus meer kwijt dan je zou willen. Bij een professioneel bedrijf ben je verzekerd van een optimaal eindresultaat. Bovendien is een goede vloerverwarming een investering die zichzelf in de loop der jaren meer dan terug betaald door de besparingen op je energierekening. Immers hoeft er minder gestookt te worden. Zelf een vloerverwarming Landsmeer plaatsen brengt risico’s met zich mee. Laat jouw vloerverwarming op een vakkundige manier plaatsen door ons.

Hoe plaatsen wij vloerverwarming in Landsmeer?

In totaal heb je drie alternatieven als je een vloerverwarming Landsmeer wilt laten plaatsen binnen een oude woning. Bij nieuwbouw kan de vloerverwarming direct in de vloer verwerkt worden. De eerste optie bij een bestaande woning is om de vloerverwarming te laten frezen in je huidige vloer. Hierbij maakt onze installateur sleuven in de ondervloer van circa 18 mm breed met behulp van een frees. Dankzij het slakkenhuis patroon kan er een vloerverwarming geplaatst worden die de vloer evenredig opwarmt. De gefreesde sleuven worden gemaakt om daarin buizen te leggen. Hierna wordt de vloer gedicht en gelijk gemaakt.

De tweede optie waarvoor je kunt kiezen zijn matten met noppen. Dit voorkomt dat er in de vloer gefreesd hoeft te worden. Door het plaatsen van deze matten met noppen wordt voorkomen dat de warmte via de vloer kan weg trekken richting de kelder. Door te voorkomen dat warmte naar beneden kan zakken, wordt er voor gezorgd dat de warmte op kan stijgen. Opstijgende warmte zorgt er voor dat er binnen je woning een aangenamer woonklimaat is en dat de warmte beter behouden blijft. Deze matten met noppen hebben dus een isolerende werking. Over de matten wordt een dekvloer van 3 tot 6 cm geplaatst. Hierop volgt de vloerbedekking.

De derde optie waarvoor je kunt kiezen is een elektrische mat. Een nadeel van matten met noppen is het feit dat deze matten een flink gewicht hebben. In specifieke situaties kan het voorkomen dat een vloer niet krachtig genoeg is om deze matten te dragen. Dit kan bijvoorbeeld bij een vloer van cement het geval zijn. In zulke situaties is het aan te raden om te kiezen voor de elektrische matten. Deze matten zijn lichter qua gewicht en kunnen eenvoudig geplaatst worden. Dit neemt ongeveer één dag in beslag. Ook voor de afwerking van de vloer, bijvoorbeeld met een vloerbedekking, kun je bij ons terecht. Laat daarom een vloerverwarming Landsmeer door ons plaatsen.

Vrijblijvende offerte?

Waar kan ik vloerverwarming in Landsmeer laten plaatsen?

In principe kun je overal waar een vloer aanwezig is vloerverwarming laten plaatsen. Hierbij maakt het niet uit of het boven of beneden is. In feite kun je deze vorm van verwarming dus door het hele huis plaatsen. Het is een uitstekende keuze als je jouw standaard radiatoren wilt laten vervangen. Tegelijkertijd hangt er wel een flink prijskaartje aan als je daadwerkelijk door je hele huis vloerverwarming gaat plaatsen. Bovendien is vloerverwarming ook niet echt bedoeld als verwarming voor overal. Je kunt het eerder zien als een bijverwarming. Vaak wordt daarom gekozen om deze soort verwarming in specifieke ruimtes te plaatsen, bijvoorbeeld de badkamer, de woonkamer of de keuken. Vooral de woonkamer is een populaire optie, simpelweg omdat je hier vaak te vinden bent.

Wat zijn de kosten van vloerverwarming?

We snappen dat je benieuwd bent naar wat de kosten van vloerverwarming ongeveer zullen zijn. Exacte kosten zijn lastig om weer te geven, aangezien er meerdere factoren van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Wel kunnen we je een indicatie geven van wat je kunt verwachten van de kosten. Hierbij hanteren we een prijs per vierkante meter waarbij materialen en btw zitten inbegrepen. Let hierbij wel op dat een aantal factoren bepalen wat de prijs zal gaan worden.

Ten eerste is er het type vloerverwarming waar je voor kiest. Hierbij kan het gaan om traditionele vloerverwarming, elektrische vloerverwarming en droogbouw. Het soort vloer dat je hebt zal van invloed zijn op je keuze. Daarnaast is het aantal vierkante meter dat je van vloerverwarming wilt voorzien van grote invloed op de uiteindelijke prijs die je kwijt bent. Tevens heb je de keuze over hoe de vloerverwarming wordt aangebracht. Je kunt dit laten frezen, maar je kunt ook kiezen voor matten met noppen of elektrische matten. Je hebt de keuze, maar je keuze als ook bepaald worden door de staat van je vloer. Als je vloer bijvoorbeeld niet al te veel gewicht aan kan, kun je beter kiezen voor elektrische matten in plaats van matten met noppen.

Kijken we naar de gemiddelde kosten van vloerverwarming per vierkante meter, dan zien we dat het oppervlak een grote invloed heeft op de prijs. Een fijne bijkomstigheid van het kiezen voor onze diensten is het feit dat de prijs per vierkante meter lager wordt naar mate het oppervlak dat van vloerverwarming voorzien moet worden groter is. Je krijgt dus als het ware korting hoe meer vloerverwarming je laat plaatsen. Stel dat je tot 10 vierkante meter vloerverwarming laat plaatsen. Dit kost in totaal tussen de 750 en 825 euro, wat per vierkante meter 75 tot 82.50 euro is. Vergelijk dat eens met tot 80 vierkante meter aan vloerverwarming laten plaatsen. Dit kost in totaal gemiddeld tussen de 1.700 en 1.865 euro, wat gelijk is aan een prijs van tussen de 21 en 23.50 euro per vierkante meter.

De voordelen van vloerverwarming laten plaatsen

Door ons vloerverwarming laten plaatsen gaat met meerdere voordelen gepaard. Het grootste voordeel is dat vloerverwarming bijdraagt aan een hoger wooncomfort. Dit merk je vooral als het winterseizoen is aangebroken. Waar je vroeger nog wel eens last had van koude voeten, heeft de kou geen kans als de vloerverwarming zijn warmte afgeeft. Dat is niet alleen comfortabel, maar het zorgt er ook voor dat het in andere ruimtes binnen je woning ook beter warm blijft. Je hoeft hierdoor minder te stoken, wat je een besparing van 10% tot 15% op deze kosten oplevert.

Een besparing op je energiekosten is altijd mooi meegenomen, maar er is meer. Zo voelt vloerverwarming enorm comfortabel aan, waardoor mensen zich fijner binnen hun woning voelen in de winter. Daarnaast zorgt het laten plaatsen van vloerverwarming voor een stijging van de waarde van je woning. Dit komt onder meer omdat radiatoren niet meer nodig zijn, wat je veel meer ruimte binnen je woning oplevert. Tevens kan vloerverwarming onder vrijwel iedere soort vloer geplaatst worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen je graag om deze dienst uit te voeren.

Offerte aanvragen vloerverwarming

Het laten plaatsen van een vloerverwarming Landsmeer gaat met meerdere voordelen gepaard. Niet alleen voelt het comfortabel aan de voeten, maar het zorgt voor een fijner woonklimaat en je energierekening zal een stuk lager uitvallen. Natuurlijk is het plaatsen van een vloerverwarming niet gratis, maar op de lange termijn betaalt deze investering zichzelf terug. Bovendien gaat een vloerverwarming gepaard met een aangename stijging van de waarde van je woning. Wij zorgen voor een perfect eindresultaat. Daarom kies je voor onze diensten. Benieuwd naar de kosten en wat de werkzaamheden inhouden? Vraag in dat geval via onze site de geheel vrijblijvende gratis offerte aan. Vragen of deskundig advies? Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Aannemer Landsmeer

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.