Aannemer-Landsmeer-logo-nieuw

Draagmuur verwijderen Landsmeer

Draagmuur verwijderen Landsmeer? Wij kunnen je hierbij helpen. Er zijn muren binnen je woning die dragende functies hebben, terwijl er ook muren zijn zonder deze functies. Logischerwijs kun je muren zonder dit soort functies gemakkelijker verwijderen dan dragende muren. Een draagmuur verwijderen Landsmeer is een uitdagende taak die je het beste aan een specialist zoals wij kunt overlaten. Wij hebben vele jaren aan ervaring met het verwijderen van dragende muren, waardoor we precies weten hoe we dit moeten aanpakken. Ook als je een draagmuur gedeeltelijk wilt laten verwijderen, kunnen wij dit voor jou doen. Laat daarom een draagmuur verwijderen Landsmeer over aan ons.

Ga snel naar

Wat is een draagmuur?

Binnen je woning zijn er verschillende soorten muren. Draagmuren zijn hier een goed voorbeeld van. Dit zijn muren die een dragende functie hebben binnen de constructie van je woning. Ze ondersteunen andere onderdelen van de constructie, bijvoorbeeld een muur of een vloer. Haal je deze draagmuur weg zonder deze dragende functie te vervangen, dan kan dit leiden tot instabiliteit en, in het slechtste geval, tot het instorten van je woning. Je kunt je wel voorstellen dat voorzichtigheid vereist is als een draagmuur weggehaald moet worden. Deze klus kun je het beste overlaten aan vakmensen.

Gelukkig kun je voor een draagmuur verwijderen Landsmeer terecht bij ons. Als losse dienst, maar ook als onderdeel van onze taken als aannemer, hebben wij door de jaren heen vele mensen geholpen bij een draagmuur verwijderen Landsmeer. Je kunt een draagmuur, dankzij de dragende functie die het heeft, niet zomaar verwijderen. Zelfs al is het gedeeltelijk, de dragende functie van de muur moet opgevangen worden om instabiliteit en instorting te voorkomen. Daarom zorgen wij er voor dat er stalen balken geplaatst worden die de dragende functie overnemen. Ook als er muren verwijderd moeten worden zonder dragende functie, kun je voor deze klus bij ons terecht.

Wanneer heeft een muur een dragende functie?

Niet iedere muur binnen je woning is een draagmuur. Een draagmuur verwijderen Landsmeer begint met het vinden van de draagmuren. Dit is helemaal niet moeilijk en iets wat je ook zelf kunt doen. De meest makkelijke manier om de muren met dragende functies te vinden is door gebruik te maken van de bouwtekening van je woning. Hier kun je op vinden welke muren binnen je woning exact de draagmuren zijn. Je kunt het ook fysiek controleren. Dit kan onder meer door de dikte van de muren te bekijken. Bij een muur met een dikte groter dan 10 cm is de kans flink dat het hierbij gaat om een draagmuur. Is de dikte van de muur minder dan 10 cm, dan is de muur geen draagmuur. Een flinke dikte is namelijk nodig om de muur stevig genoeg te maken om een dragende functie uit te kunnen voeren.

Een andere manier waarop je fysiek kunt bekijken of er sprake is van een draagmuur of niet, is door simpelweg de muur te volgen. Je kunt de muur naar boven volgen, om te zien of er muren of balken gedragen worden door de muur. Maar je kunt ook de muur naar beneden volgen, bijvoorbeeld om te zien of deze door loopt tot in de kruipruimte. Ook dan weet je zeker dat je te maken hebt met een muur met een dragende functie. Daarnaast kun je gewoon kloppen op de muur om te horen wat voor geluid je hoort. Draagmuren klinken massief, terwijl gewone muren hol klinken. Sowieso kunnen wij voor je controleren of er sprake is van een draagmuur of niet. Dat maakt een draagmuur verwijderen wel zo makkelijk.

Vrijblijvende offerte?

Draagmuur verwijderen Landsmeer: vergunning of niet?

Als je aanpassingen doet aan de constructie van je woning, zul je sowieso een vergunning aan moeten vragen. Bij een draagmuur verwijderen Landsmeer is hier sprake van, gezien het belang van de draagmuur voor de algehele constructie van je woning. Een goed beeld van de klus krijgen we door een constructieberekening te maken. Dit maakt een draagmuur verwijderen Landsmeer een gemakkelijkere taak om uit te voeren, is belangrijk voor de veiligheid en is nodig als je een vergunning wilt aanvragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een draagmuur verwijderen in Landsmeer?

Als je op zoek bent naar een professioneel bedrijf dat je kan helpen om een draagmuur weg te halen, dan vinden wij het zeker niet vreemd dat je ook benieuwd bent naar wat de kosten precies zullen zijn. Een exacte weergave is lastig. Immers zijn de specifieke kosten per situatie verschillend. Tegelijkertijd kunnen we je wel een indicatie geven van wat je ongeveer kunt verwachten qua prijs. De opbouw van de draagmuur verwijderen kosten bestaan uit meerdere factoren, bijvoorbeeld het laten maken van een constructieberekening, het verwijderen van de gehele muur of een gedeelte en het laten plaatsen van de stalen dragende constructie. Kijken we naar de gemiddelde kosten, dan ben je voor het verwijderen van een draagmuur van drie meter tussen de 2.500 en 3.000 euro kwijt, met een gemiddelde van 2.800 euro.

Offerte aanvragen draagmuur verwijderen

Het verwijderen van een draagmuur behoort tot de specialisten van deze aannemer. Ook voor andere klussen kun je bij ons terecht, waaronder het schilderen van je woning en het stucen van muren. Daarnaast kun je gebruik maken van onze diensten als aannemer, waarbij we je gehele bouwproject coördineren en realiseren. Een draagmuur verwijderen is een klus voor specialisten. Het is niet iets wat je zomaar zelf doet als doe het zelver, onder meer vanwege de risico’s die er mee gepaard gaan. Als je zeker wilt zijn van een optimaal eindresultaat, kies je voor ons. Benieuwd naar de kosten van een draagmuur verwijderen Landsmeer? Je kunt via onze website geheel vrijblijvend een gratis offerte aanvragen. Vragen? Neem dan contact met ons op.

Aannemer Landsmeer

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.